Новини - България

Центърът по наркомании отива в НЦОЗА, увеличават щата на Държавната психиатрична болница
Прочетена: 113 пъти
Снимка: Pixabay.com

Националният център по наркомании (НЦН) ще се влее в Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Това реши на днешното си заседание Министерски съвет, който прие Постановление за структурни промени в системата на здравеопазването. Промяната се налага, тъй като сходни дейности се изпълняват от специализирана дирекция на Министерството на здравеопазването. По този начин ще бъде избегнато дублиране на функции и отговорности. В резултат на преобразуването към НЦОЗА ще премине персоналът на НЦН, необходим за осъществяване специфичните функции на центъра по обществено здраве.
Ще бъде увеличена щатната численост на Националната експертна лекарска комисия, за да бъде достатъчно ефективна НЕЛК при изпълнението на възложените й функции.

 

Ще бъде увеличен и щатът на Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, като целта е запазването на функциониращия към момента в това лечебно заведение лабораторен комплекс.
Ще бъде увеличена и числеността на персонала в Държавна психиатрична болница - с. Церова Кория. Това ще се случи за сметка на закрити щатни бройки в системата на домовете за медико-социални грижи за деца. Към момента в ДПБ - с. Церова Кория има недостиг на персонал.

 

Коментари

май 2020

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития