Новини - България

Отварят моловете в понеделник
Прочетена: 40 пъти
Снимка: Министерски съвет

Да се предприеме нужната организация за отварянето на търговските обекти от понеделник. Това е разпоредил министър-председателят Бойко Борисов, който е разговарял днес с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация, съобщават от правителствената информационна служба. На срещата са присъствали и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

 

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

 

По време на срещата детайлно са разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Изтъкнат е също и приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

 

Премиерът Борисов отбелязал още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Коментари

юли 2020

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития